Спіс дакументаў
для Шэнгенскай візы

АБ ВІЗАВЫМ ЦЭНТРЫ

Пачынаючы з 23 чэрвеня 2015 г. пры падачы заявы на атрыманне Шэнгенскай візы ажыццяўляецца збор біяметрычных дадзеных (адбіткаў пальцаў), персоны, пачынаючы з 12 гадоў, пры падачы дакументаў на візу павінны прысутнічаць асабіста.

Адбіткі пальцаў сапраўдныя 59 месяцаў. На працягу наступных пяці гадоў з моманту апошняга збору біяметрычных дадзеных пры падачы дакументаў няма неабходнасці ў асабістай прысутнасьці, нават у выпадку, калі гэтая працэдура была праведзена ў прадстаўніцтве іншай дзяржавы-ўдзельніцы Шэнгенскага дагавора

Кампанія ТАА «ПОНІ ЭКСПРЭС» – афіцыйны сэрвіс-правайдэр Пасольства Рэспублікі Латвія ў Рэспубліцы Беларусь

Сардэчна запрашаем на сайт Візавага цэнтра Пасольства Рэспублікі Латвія!

УВАГА!
 
Катэгорыя асоб, якія маюць права падаваць дакументы на запыт візы ў пасольстве Латвійскай Рэспублікі, г.зн. без пасярэдніцтва Візавага цэнтра:
  • уладальнікі дыпламатычных і службовых пашпартоў;
  • асобы, якія запытваюць дыпламатычныя і службовыя візы;
  • мужы ці жонкі грамадзян Латвійскай Рэспублікі і краін Еўрапейскага Саюза;
  • віза, запытаная па гуманітарных прычынах (напрыклад, для паездкі на пахаванне, у выпадку цяжкай хваробы блізкага сваяка і г.д.).
  • асобы, якія папярэдне запісаліся праз Call-цэнтр на падачу дакументаў непасрэдна ў Пасольства Латвійскай Рэспублікіе.

Спецыялізаваны Візавы цэнтр Рэспублікі Латвія аказвае паслугі па прыёме дакументаў для афармлення Шэнгенскай візы катэгорыі С не ў тэрміновым парадку.

У Консульстве ў рамках прадстаўніцтва афармляюцца кароткатэрміновыя візы ў Іспанію, Эстонію, Францыю, Нідэрланды, Польшчу, Лiтву і Славенію.

Паважаныя заяўнікі, звяртаем вашу ўвагу, што ў Візавым цэнтры Рэспублікі Латвія дакументы прымаюцца толькі ад прыватных асоб, якія з’яўляюцца:
  • Грамадзянамі Рэспублікі Беларусь;
  • Грамадзянамі трэціх краін, якія на законных падставах пастаянна пражываюць на тэрыторыі Рэспублікі Беларусь.
 
Атрыманне шэнгенскай візы катэгорыі С неабходна, калі Вы плануеце наведаць Латвію ў службовых, турыстычных або прыватных мэтах, і працягласць вашага знаходжання ў шэнгенскай зоне не будзе перавышаць у агульнай складанасці 90 дзён на працягу паўгода.